Råvareguiden

Skindstegt kulmule med tomatvinaigrette og ratatouille

Der findes få øjeblikke i køkkenet, der kan matche det øjeblik, hvor duften af fisk smagfuldt stegt med sprødt skind begynder at brede sig. Den liflige aroma af tomater, hvidløg, og basilikum kombineret med en mild knasende tekstur fra grillede grøntsager er en oplevelse for sanserne, der virkelig kan samle familien omkring middagsbordet.

Forberedelse og valget af råvarer

Forberedelsen af en kulmule-opskrift indebærer en kærlig tilgang til fisk og grøntsager. Det er i særligt den sene sommer og det tidlige efterår, at ingredienserne til ratatouille er bedst i sæson. Solmodne tomater og sprøde peberfrugter frembringer en intens smag, der fuldender retten. Forestil dig, hvordan de farverige grøntsager i sommersolen bliver til en saftige ratatouille på din tallerken. Det er vigtigt at vælge en kulmule med skind for at få den rette sprødhed.

Ingredienser til kulmule-opskriften

For at lave en indbydende ret til fire personer, har du brug for:

  • 450 g kulmule med skind
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 2 dl jomfru olivenolie (til tomatvinaigrette)
  • ¼ dl hvidvinseddike (til tomatvinaigrette)
  • 2 fed hvidløg (til tomatvinaigrette og ratatouille)
  • 2 stk. skalotteløg finthakket (til tomatvinaigrette)
  • ¼ bdt. frisk basilikum grofthakket (til tomatvinaigrette)
  • 2 stk. solmodne tomater store (til ratatouille)
  • 1 stk. aubergine (til ratatouille)
  • 2 stk. peberfrugter (til ratatouille)
  • 1 stk. grøn eller gul squash (til ratatouille)
  • 20 stk. sorte Provence oliven med sten (til ratatouille)
  • 1 stk. lime saften (til ratatouille)

Tilberedning: trin for trin

Tomatvinaigrette

For at tilberede tomatvinaigretten, start med at sautere finthakket hvidløg og skalotteløg i en rigelig mængde olivenolie på en varm pande. Tilsæt derefter hvidvinseddiken og de hele tomater. Lad det hele simre, indtil tomaterne brister, og vinaigretten dufter som sommer i Provence. Afslut med salt, peber og rigelige mængder hakket basilikum.

Ratatouille

Skær alle grøntsager i skiver og læg dem i et fad i et smukt mønster. Vend grøntsagsskiverne i olivenolie, hakket hvidløg og friskhakket basilikum. Krydr generøst med salt og peber og lad det trække i godt en halv time. Grill grøntsagsskiverne på en varm grill eller grillpande, indtil de er møre og lettere forkullet i kanterne. Tilsæt oliven og pres frisk limesaft over, inden de lægges på et smukt serveringsfad.

Skindstegt kulmule

Den perfekte skindstegning kræver, at skindet ridses let. Opvarm en pande med lidt olie, og placer kulmulefileterne skindsiden nedad. Brug en tallerken eller et grydelåg oven på fisken, så skindet får maksimal kontakt med panden. Steg skindsiden i 5-7 minutter, til fisken nærmer sig hvid i kødet. Vend kort fisken og steg på kødsiden i ti sekunder.

Forslag til variation og servering

En af nøglerne til kulinarisk succes er evnen til at variere. Tilføj et krydret twist ved at drysse lidt cayennepeber over grøntsagerne. Eller gør vinaigretten til en leg ved at eksperimentere med nogle finthakkede kapers eller et par sorte oliven der er hakket. Det hele kan serveres med et godt brød til at suge de lækre safter op.

Til sidst, anret den perfektionerede skindstegte kulmule på en tallerken, top med tomatvinaigrette og ratatouille. Den symfoni af farver og smage vil uden tvivl henrykke dine gæsters ganer. Grib chancen til at samle familien om bordet og lad duften af kulmule fylde stuen. Hvorfor ikke forkæle dem du holder af med en uforglemmelig middag?

Del artiklen: