Råvareguiden

Cremet pastaret: en familievenlig klassiker til travle dage

Ingredienser til den perfekte cremede pastaret

En cremet pastaret er altid en sikker vinder på middagsbordet. Med simple ingredienser kan du skabe en smagfuld ret, som hele familien vil elske. Her er, hvad du skal bruge:

  • 500 g pasta (f.eks. fettuccine eller linguine)
  • 4 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 25 g smør
  • 1/2 l piskefløde
  • 150 g parmesan, fintrevet
  • 150 g bacon, skåret i strimler
  • 250 g champignoner, skåret i skiver
  • Salt og peber
  • 2 spsk balsamico (valgfrit)
  • 2 tsk tørret basilikum (valgfrit)
  • 2 håndfulde frisk babyspinat
  • Lidt persille til toppen (valgfrit)

Trin-for-trin guide til en velsmagende pastaret

Forberedelse

Start med at koge pastaen al dente i en stor gryde med saltet vand. Husk at gemme lidt af pastavandet, før du hælder det fra. Dette kan være en livredder til at justere saucen senere.

Bacon og svampe

Steg baconen sprød på en pande. Tag baconen af panden og læg det til side. Lad halvdelen af baconfedt blive tilbage på panden for ekstra smag. Skær hvidløget ud og kom det på panden. Svits det af et par minutter, men sørg for, det ikke tager farve.

Tilsæt champignonerne og krydr med salt og peber. Svits dem kort ved høj varme, og skru derefter ned for varmen til medium, indtil de er møre, men stadig har bid.

Cremet sauce

Hæld piskefløden over hvidløg og svampe på panden. Lad det koge op, og skru herefter ned for blusset, så det simrer. Tilsæt parmesan og rør, til det er smeltet og saucen er blevet lækker cremet.

Samling og servering

Sammensætning

Tilsæt den kogte pasta til saucen og vend det godt sammen. Hvis saucen bliver for tyk, kan du altid justere konsistensen med det gemte pastavand. Tilsæt derefter den stegte bacon, balsamico (hvis brugt), og tørret basilikum (hvis brugt) til pastaretten. Lad det hele blive godt varmt.

Til sidst tilsættes den friske babyspinat, og retten varmes igennem til spinaten falder sammen. Dette tilføjer ikke kun farve, men også ekstra smag til retten.

Servering

Server pastaen toppet med lidt fintrevet parmesan og et drys persille, hvis du ønsker det. Denne ret kan hurtigt blive familiens favorit, da den enkelt og hurtigt kan tilpasses efter dagens ønsker og behov.

Familietips til travle dage

En cremet pastaret kan være en fremragende løsning på travle hverdage. Den kræver ikke mange ingredienser, er hurtig at lave, og så er den yderst børnevenlig. Hvis du har tidspres, kan retten forberedes på forhånd og blot varmes op, når familien er klar til aftensmad. Pastaens alsidighed gør det nemt at skifte ingredienserne ud alt efter, hvad du har i køleskabet.

Lad denne cremede pastaret være en tilbagevendende klassiker i hverdagsmenuen og nyd, hvordan smagsnuancerne begejstrer både små og store i husstanden!

Del artiklen: