Sæsonguide
- sæson
Der er mange der tror at ananasfrugten stammer fra Hawaii, men den har sin oprindelse i Sydamerika. Det var spanierne og portugiserne der spredte den til resten af verden. Det var en lækker spise og et effektivt middel mod skørbug, så de plantede den i alle de havne de anløb. Så var der proviant næste gang de kom forbi.
Ananas blev hurtigt en populær frugt i hele verden, og i begyndelsen af 1600-tallet blev de første ananas dyrket i drivhus i Italien. Det var ikke før 1813 at den første ananas blev plantet på Hawaii.
Ananas er en frugtstandssamfrugt udviklet fra en blomsterstand, hvor frugtstilke, blomsterblade og bær danner én stor saftig frugt. Frugten vejer 1-2 kg, og er ved modenhed velduftende og har en gulbrun farve.
Ananas indeholder et proteinspaltende protein, kaldet bromelin. Effekten af bromelin forsvinder ved opvarming, derfor skal man altid give ananas et kort opkog, når man lave gelé, marmelade eller fromage. Ellers nedbryder bromelinen geléringsmidlet.