Råvareguiden

Den bedste opskrift på rabarber trifli

Forårsoaser i køkkenet

Duften af rabarber, der småkoger på komfuret, har altid været et sikkert tegn på forår i min familie. Når solens stråler rammer de bløde rabarberstrenge, og de springer ud i bølger af aromaer, ved vi, at det er tid til at trylle i køkkenet. Rabarber trifli er en af de desserter, der bringer minderne frem og samler store som små om bordet.

Skiftende sæsoner og magiske ingredienser

Rabarber er i sæson fra april til juni, hvor de bringer både farve og syrlighed til køkkenet. At udnytte årstidens råvarer forstærker altid smagsoplevelsen, og med deres lyserøde stængler bliver rabarber triumferende hovedperson i vores dessert: rabarber trifli.

En symfoni af smage og teksturer

Forestil dig de sprøde makroner, der knases og smuldrer i det bløde lag af vaniljecreme. Ovenpå lægger den lune rabarberkompot sig, bredende sin syrlighed ud som en spirende sommerdag på tungen. Afslutningsvis svøbes desserten i et luftigt tæppe af flødeskum, lige før den serveres og nydes med tilbageholdt åndedræt.

Tips til perfektion

Ønsker du at justere smagen, kan du eksperimentere med mængden af sukker i rabarberkompotten for en mildere eller sødere oplevelse. Eller tilføje eksotiske krydderier som kanel eller ingefær for en lidt anderledes krydring.

Ingredienserne til rabarber trifli

Inden vi går i gang, er her, hvad du skal bruge:

  • Rabarberkompot: 500 g rabarber (renset vægt), 50 g rørsukker, 50 ml vand, 1 stk vaniljestang
  • Vaniljecreme: 2 stk æggeblommer, 30 g sukker, 1 tsk vaniljesukker, 1 spsk majsstivelse, 250 ml sødmælk
  • Fyld: 300 ml fløde, 200 g makroner, ¼ bundt skovsyre

Fremgangsmåde

Med ingredienserne klar er du godt på vej til at skabe en uforglemmelig dessert:

  1. Rabarberkompot: Skær rabarber i tern, ca 2 x 2 cm, og læg dem i en gryde med sukker og vand. Kog en vaniljestang med, som flækkes på midten. Kog ingredienserne langsomt op i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Lad kompotten afkøle.
  2. Vaniljecreme: Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse røres sammen i en gryde. Tilsæt sødmælk og varm blandingen på ved middelvarme under let omrøring. Kog cremen ind til den er tyk, mens du pisker – tager ca. 1-2 minutter. Lad cremen afkøle.
  3. Saml rabarbertriflien: Anret trifli i enten portionsglas eller en stor glasskål. Start med creme, lidt knuste makroner og kompot. Sådan fortsætter du, til mængden er brugt. Slut med kompot. Pisk fløden let og top triflien med flødeskum. Stil rabarbertriflien på køl, til den skal serveres. Den har godt af at trække 1 times tid.

Hvordan er dine erfaringer med rabarber trifli? Måske har du allerede prøvet forskellige variationer, eller måske vækker denne opskrift nye idéer. Uanset hvad opfordrer jeg dig til at lege med smagene og dele resultatet med dem, du holder af. En dessert bliver først rigtig magisk, når den deles.

Del artiklen: