Råvareguiden

Kategori: Fisk

sild bruges til marinerede sild og stegte sild

Sild

Kendetegn: Sild er en saltvandsfisk og lever i stimer med op til flere tusinde individer. Bugen er lys og over ryggen er den blågrøn. Den har mange skæl, som let…
Read more
havørred

Havørred

Kendetegn: Havørred er en vandrefisk og minder om laksen, men den har en tykkere halerod og en mere kompakt krop. På kropssiden og under sidelinien har den afrundede pletter. Farven…
Read more
aborre lever i brakvand og ferskvand

Aborre

Kendetegn: Aborre er en rovfisk, som primært lever i ferskvand. Den er høj og fladtrykt fra siden og har en kraftig rygfinne med hårde pigge. Fiskens skæl er tykke og…
Read more
makrel er en fed fisk

Makrel

Kendetegn: Makrel er blågrøn over ryggen med mørke aftegninger ned til sidelinjen. Bugen er hvid og kødet er mørkt og har et højt indhold af fedtsyrer. Den er torpedoformet og…
Read more
torsk

Torsk

Kendetegn: Torsk er en grågrøn eller gråbrun fisk med en lang lys sidelinie. Farven kan variere alt efter levested, ved klippebund er de mere røde og brune og ved sandbund…
Read more

Rødtunge

Kendetegn: Rødtunge er et dyrere og finere alternativ til rødspætten. Rødtungens kød er fast og hvidt og har en anelse sødme i smagen. Dens skind er glat og marmoreret og…
Read more