Havtorn har været kendt i Danmark og Nordeuropa i mange tusinde år. På trods af bærrets lille størrelse er den yderst sund og planten ganske hårdfør. Dette lille gul/orange bær…
Kaki er mere end 500 år gammel og blev anvendt i både Nordamerika og Østasien. Den menes at stamme fra Japan eller Kina, hvor der i dag findes flere end…
Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige stenfrugtarter, sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær (moreller) anvendes naturel, da de indeholder ca. 10% sukkerarter. Surkirsebærene anvendes mest til madlavning og syltning. I Kina…
Hyld er en plante, hvorfra både blomster og de blåsorte stenfrugter (hyldebær) kan anvendes. Hylden er en busk, som kan blive op til 8 meter høj. Den er almindelig i…
Jordbær er en flerfoldssamfrugt, hvor det vi spiser, er den opsvulmede, saftige, røde blomsterbund, med talrige små nødder på overfladen. Der findes flere end 20 arter jordbær og det mest…
Daddelfrugten har været kendt og dyrket i Mellemøsten i flere tusinde år. De vokser i tørt og subtropiskt klima og findes bla. i oaser. Frugterne hænger i store klaser under…
Ferskener stammer fra Kina, men man troede tidligere at den stammede fra Persien (nuværende Iran), heraf det latinske navn Persica. Ferskentræet kan blive 5-10 m højt og træet blomstrer i…
Figner har været dyrket i Middelhavsområdet i flere tusinde år. Man har ved Jordan floden fundet fossile figner, som var mere end 10.000 år gamle. Omkring 1575 havde spanske bosættere…
Granatæbler stammer oprindeligt fra Persien (nuværende Iran), men har været dyrket i Asien og Middelhavsområdet i flere årtusinder. Den spanske by Granada er opkaldt efter frugten. Spanske bosættere medbragte granatæblet…
Man mener at grapefrugtens historie starter omkring 1750, da frø af pomeloen blev bragt til Barbados. Hvorvidt grapefrugten er en krydsning mellem appelsin og pomelo eller om det er en…
Hindbær er en flerfoldssamfrugt med mange små røde stenfrugter. Smagen er fin og meget aromatisk. Vilde hindbær er små og særlig aromatiske. Frugtens holdbarhed er kort, især angribes den let…
Hyben er frugterne fra de vilde roser og den mest almindelige er hybenrose (Rosa Rugosa). Hyben består af blødt frugtkød der omgiver en masse små, hårede nødder (kløpulver). Disse nødder…
Der er ingen der ved om varianten, blodappelsin, også kom hertil fra Kina, eller om den opstod i Sydeuropa. Men man ved at den har været dyrket i Middelhavsområdet i…
Blåbær er blå eller næsten sorte bær med rødviolet, syrlig saft. Bærret er dækket af et vokslag, der giver skindet en let sølvagtig overflade og er en naturlig beskyttelse. Blåbær…
Boysenbær eller taybær er en krydsning af hindbær, brombær og loganbær. Den blev krydset af Rudolph Boysen fra Californien. I slutningen af 1920’erne opsøgte Walter Knott, Rudolph Boysen for at…