Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer fra Italien og er meget populær i Toscana-området. På engelsk kaldes den bla. også Tuscan Kale. Kålen har lange, smalle…
Tomaten stammer fra Sydamerika, og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet af de opdagelsesrejsende sammen med majs, kartofler og tobak. Tomaten er klassificeret som en bærfrugt, men anvendes kulinarisk…
Yams stammer fra Asien og Afrika, hvor planten har været dyrket i mere end 5000 år som et vigtigt basisnæringsmiddel. Før den tid voksede de vildt i naturen, men blev…
Ærter er de umodne frø af planten Pisum sativum. En stor del af ærteproduktionen i verden konserveres. Ærterne skal høstes på det rigtige tidspunkt, så de ikke er for små…
Grønkål var indtil slutningen af Middelalderen en helt almindelig grøntsag i Europa. Det er en bladkål der ikke danner hoveder, men store, grønne og krusede blade som spises. Det er…
Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika og kom til Europa med de opdagelsesrejsende og herfra videre til Afrika og Asien. Idag dyrkes der peberfrugter i det meste af verden. Peberfrugt…
Squash stammer fra Amerika, hvor den blev dyrket af indianerne på lige fod med majs og bønner. Courgette (fr.), zucchini (ital.), squash (eng.) er umodne bær, som kan være grønne,…
Guleroden menes oprindeligt at stamme fra Afghanistan. Oprindeligt var det de lillafarvede, hvide eller grønne gulerødder, som var de mest populære. Den orange gulerods popularitet kom i 1800-tallet, efter at…
Peberrod har været dyrket siden oldtiden. I Middelalderen blev både rod og plante brugt medicinsk. bla. mod skørbug. I Danmark og Tyskland blev den også brugt som krydderi. Peberrod skal…
Sukkerroen er en hvid kegleformet rodfrugt, som i Danmark især dyrkes på Lolland og Falster. Den har været dyrket i flere tusinde år som grøntsag og foder. Men det var…
Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden. Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år…
Sukkerrør stammer oprindeligt fra Ny Guinea og er derfra udbredt til varme klimaområder jorden rundt. Planten tilhører græsfamilien og danner lange kraftige stængler med en diameter på 2-5 cm. Stænglerne…
“Den stinkende rose”, som den undertiden bliver kaldt, er knolden fra en plante, som har snehvide blomster og lange, smalle og flade græslignende blade. Knolden eller hvidløget består af mange…
Persillerod stammer fra Middelhavsområdet. Det er en opsvulmet hvid pælerod med en mild persillesmag. Den har en lys skræl og hvidt kød. Udover roden kan også bladene anvendes, primært som…