Du står midt i et lyst køkken, solen skinner blidt ind gennem vinduet, mens du gør klar til at skabe noget helt specielt – tahini. Den nøddeagtige duft af sesamfrø,…
Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer fra Italien og er meget populær i Toscana-området. På engelsk kaldes den bla. også Tuscan Kale. Kålen har lange, smalle…
Tomaten stammer fra Sydamerika, og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet af de opdagelsesrejsende sammen med majs, kartofler og tobak. Tomaten er klassificeret som en bærfrugt, men anvendes kulinarisk…
Yams stammer fra Asien og Afrika, hvor planten har været dyrket i mere end 5000 år som et vigtigt basisnæringsmiddel. Før den tid voksede de vildt i naturen, men blev…
Ærter er de umodne frø af planten Pisum sativum. En stor del af ærteproduktionen i verden konserveres. Ærterne skal høstes på det rigtige tidspunkt, så de ikke er for små…
Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden. Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år…
Sukkerrør stammer oprindeligt fra Ny Guinea og er derfra udbredt til varme klimaområder jorden rundt. Planten tilhører græsfamilien og danner lange kraftige stængler med en diameter på 2-5 cm. Stænglerne…
“Den stinkende rose”, som den undertiden bliver kaldt, er knolden fra en plante, som har snehvide blomster og lange, smalle og flade græslignende blade. Knolden eller hvidløget består af mange…
Persillerod stammer fra Middelhavsområdet. Det er en opsvulmet hvid pælerod med en mild persillesmag. Den har en lys skræl og hvidt kød. Udover roden kan også bladene anvendes, primært som…
Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder. Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej,…
Jordskokken stammer fra Nordamerika og er i slægt med solsikken. I 1600-tallet havde en fransk opdagelsesrejsende roden med til Europa, men det var først i 1980’erne at den for alvor…
Porre har været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder og blev udbredt til resten af Europa af Romerne. Det er en løgart, der dog ikke danner noget typisk løg,…
Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken. Noritang…
Knudekål, også kaldet glaskål eller glaskålrabi. Den er dannet ved at den nederste del af stængelen er svulmet op til en knold, derfor har den bladmærker på siderne. Knolden er…