Råvareguiden

Kategori: Grøntsager

Den bedste opskrift på tahini

Du står midt i et lyst køkken, solen skinner blidt ind gennem vinduet, mens du gør klar til at skabe noget helt specielt – tahini. Den nøddeagtige duft af sesamfrø,…
Read more
Palmekål billede

Palmekål

Palmekål er forholdsvis ny i det danske køkken. Den stammer fra Italien og er meget populær i Toscana-området. På engelsk kaldes den bla. også Tuscan Kale. Kålen har lange, smalle…
Read more

Tomat

Tomaten stammer fra Sydamerika, og kom til Europa i slutningen af 1400-tallet af de opdagelsesrejsende sammen med majs, kartofler og tobak. Tomaten er klassificeret som en bærfrugt, men anvendes kulinarisk…
Read more

Yams

Yams stammer fra Asien og Afrika, hvor planten har været dyrket i mere end 5000 år som et vigtigt basisnæringsmiddel. Før den tid voksede de vildt i naturen, men blev…
Read more

Ærter

Ærter er de umodne frø af planten Pisum sativum. En stor del af ærteproduktionen i verden konserveres. Ærterne skal høstes på det rigtige tidspunkt, så de ikke er for små…
Read more

Hvidkål

Hvidkålen stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden. Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år…
Read more
perleløg

Perleløg

Perleløg er en løgart, der danner et væld af små sideløg, der kun består af et enkelt blad. De er små og halvrunde og har en mild smag.
Read more

Sukkerrør

Sukkerrør stammer oprindeligt fra Ny Guinea og er derfra udbredt til varme klimaområder jorden rundt. Planten tilhører græsfamilien og danner lange kraftige stængler med en diameter på 2-5 cm. Stænglerne…
Read more

Hvidløg

“Den stinkende rose”, som den undertiden bliver kaldt, er knolden fra en plante, som har snehvide blomster og lange, smalle og flade græslignende blade. Knolden eller hvidløget består af mange…
Read more

Persillerod

Persillerod stammer fra Middelhavsområdet. Det er en opsvulmet hvid pælerod med en mild persillesmag. Den har en lys skræl og hvidt kød. Udover roden kan også bladene anvendes, primært som…
Read more

Sukkerært

Den stammer ligesom ært fra den østlige Middelhavsregion, Iran, Afghanistan og Tibet, hvor ærten har været dyrket i årtusinder. Sukkerærten har i modsætning til den almindelige ært ikke en sej,…
Read more

Jordskok

Jordskokken stammer fra Nordamerika og er i slægt med solsikken. I 1600-tallet havde en fransk opdagelsesrejsende roden med til Europa, men det var først i 1980’erne at den for alvor…
Read more

Porre

Porre har været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder og blev udbredt til resten af Europa af Romerne. Det er en løgart, der dog ikke danner noget typisk løg,…
Read more
tang

Tang, tørret

Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken. Noritang…
Read more

Knudekål

Knudekål, også kaldet glaskål eller glaskålrabi. Den er dannet ved at den nederste del af stængelen er svulmet op til en knold, derfor har den bladmærker på siderne. Knolden er…
Read more