Hvide asparges er grønne asparges, som har været dækket med jord, så væksten foregår i mørke. De høstes når det øverste af aspargesen kommer op til jordoverfladen. Asparges er ethylenfølsomme.
Avocado stammer fra Sydamerika. Den kom til Europa i starten af 1500-tallet og videre til Asien i midten af 1700-tallet. Det er et stort, pæreformet bær med et enkelt kugleformet…
Bladbede eller sølvbede har skinnende, grønne, ribbede blade og stængelen kan være hvid over i gul eller rødlig. Smagen er en anelse bitter. Unge blade bruges som spinat, såvel rå som kogt. Bladbede…
Blomkål har været dyrket i vesten siden 1600-tallet og som kogt grøntsag har den været en af de mest almindelige. Den er i dag en af de mest populære grøntsager…
Bladselleri menes at stamme fra Grækenland eller landene omkring Middelhavet. Man kan bla. i Homers Illiade læse om heste der græsser på marker med vild selleri. Det er en 2-årig…
Broccoli har været kendt i Middelhavsområdet siden Romerriget. Mange tror at den stammer fra Italien, men den kommer oprindeligt fra Lilleasien. I 1500-tallet blev den introduceret i Frankrig af Catharine…
Agurken menes at stamme fra Indien og har været dyrket i det vestlige Asien i mere end 3000 år. Fra Indien spredte den sig til Grækenland og Italien og videre…
Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år. I 1500-tallet blev den introduceret til Frankrig, Holland og England og videre til America i 1800-tallet. I 1600-tallet var…
I mere end 2000 år har man dyrket asparges i landene omkring Middelhavet. I 1500-tallet blev det en populær spise i Frankrig og England. Asparges indeholder svovlholdige bestanddele, som udskilles…
Drueagurk kaldes også sylteagurk. Det er en lille, grøn og umoden agurk (3-8 cm lang), som er fast og knudret. Drueagurken er ikke kun en syltet agurk af bestemt størrelse,…
Aubergine stammer fra Sydøstasien og kom til vesten i 1500-tallet. Navnet “eggplant” stammer fra 1700-tallet hvor nogle af de europæiske arter lignede gåseæg i størrelse og farve. I dag findes…
Batat kaldes også en sød kartoffel, da den indeholder 6-8 % sukkerarter. Den stammer fra Sydamerika og er en fjern slægtning til den almindelige kartoffel, og en endnu fjernere slægtning…