Sæsonguide
- sæson
Retten der er uundværlig ved forkølelse, er også en dejlig og ikke mindst hamrende sund spise, når du er rask. Her kan du se, hvordan du gør, uanset om du ønsker den med eller uden kød og melboller.
En lækker hønsekødssuppe starter enten med suppehøne eller med en kylling. Det er smagssags, hvad du vælger, for hver har sine fordele.
Suppehønen er velegnet til at koge rigtig længe, og det er godt for næringsværdien i suppen, hvis knoglerne har kunnet slippe så meget næring som muligt.
Kyllingen er omvendt god, hvis du har travlt eller hvis du er villig til at fiske kødet op, når der er færdigt og lade skind, knogler og brusk koge med videre til det har givet alt, hvad det har i sig.
Det er lettest at lave en ordentlig portion, når nu du alligevel er i gang og at lave den i weekenden, da den jo tager et par timer, men til gengæld passer den for det meste sig selv, når den er sat over.
Men hønen alene gør det ikke, og du har brug en del grøntsager også. Du kan ofte finde færdigpakkede friske økologiske grøntsager til at lave suppe, så du ikke behøver at købe alt individuelt, bortset fra kyllingen eller hønen.
Her er de ingredienser som du skal bruge til en god gammeldags hønsekødssuppe til fire personer. Regn med 3-4 timers kogetid, men jo længere jo bedre.
Evt. fyld:
Der er mange måder at servere den færdige hønsekødssuppe på.
Du kan som sagt putte lidt af den friskkogte kylling i, men du kan også servere den med kød og melboller eller blot en af de to.
Begge dele kan købes færdige i både økologiske og ikke økologiske versioner, men du kan også vælge at lave dem selv, hvis du har lyst til at prøve kræfter med det.
Du kan også servere den sammen med friske asparges, som du enten damper ved siden af eller lægger i suppen lige inden servering, så de beholder deres sprødhed.
Eller du kan nøjes med at klippe lidt persille ud over den færdige suppe, når den er hældt i den dybe tallerken eller skål, som den skal serveres i.
Men du kan også vælge at servere den, som den er. Her er det dog en god idé at servere den med en smule lyst brød, så der er noget med lidt mere fyld i til at mætte.