Sæsonguide
- sæson
Jeg kan godt lide syltede rødbeder. Ikke så meget dem man køber, de er tit for søde eller lidt smagsløse. Nej, de gode hjemmelavede med masser af smag og surhed uden at det bliver for meget.
Opskrifter – dem findes der masser af.
Her får du min bedste opskrift på rigtig gode syltede rødbeder, som sagtens kan spises hele året.
Så skynd dig ned og køb et par kilo gode danske rødbeder, inden de forsvinder fra hylder. Køb rigeligt. De skal holde hele sommeren.
1 kilo rødbeder
3 dl eddike
2 dl vand
150 g sukker
1 tsk hele nelliker
1/2 tsk sennepsfrø
1/2 tsk korianderfrø
Konserveringsmiddel
Rødbeder koges med eller uden skræl i ca 1 time. Når rødbederne er færdige, koges eddike, vand, sukker, nelliker, sennepsfrø og koriander sammen. Rødbederne skæres i skiver og lægges i rene skoldede glas. Lidt konserveringsmiddel tilsættes den færdigkogte lage. Lagen hældes på rødbederne til det dækker. Luk glasset og stil dem koldt.