Sæsonguide
- sæson
Mikrogrønt. Du kender dem godt. Små frø du drysser ud på vat. Du vander dem og op kommer de skønneste små spirer med hvide stængler og små grønne blade. Karse. Du har, som tusinde andre, dyrket dem da du var barn. Og måske gør du det stadig.
Jeg dyrker selv med jævne mellemrum karse hjemme, eller også køber jeg dem i supermarkedet. Og traditionen tro, dyrker de stadig karse i børnehaven. Dem har vi skam stor glæde af herhjemme.
Men karse er ikke de eneste frø, du kan dyrke som mikrogrønt. Du kan bla dyrke: radise, broccoli, kløver, bukkehorn, pink grønkål og chia.
Jeg har for nylig fået fat i nogle frø fra TinyGarden. Pink grønkål og rucola.
Læs mere om mad her.
Dem har mine to piger og jeg dyrket med stor fornøjelse i vindueskarmen. Det er supernemt at dyrke disse. Fuldstændig ligesom karse. |
Rucolaen var lynhurtig. De første frø var begyndt at spire efter knap 24 timer. Og efter en uge var den klar til at spise. De små blade er meget bitre, men komplementerede ganske godt den lidt søde græskarsuppe. |
Den pinke grønkål var lidt længere tid om at komme frem. Men de var ventetiden værd. De havde de skønneste lyserøde stængler med små grønne toppe. Og efter ca 12 dage kunne vi spise de første. Milde i smagen, med en anelse sødme. Men rigtig lækre til rugbrød og røræg. |
Du kan læse mere om dyrkning, finde opskrifter eller købe dem på TinyGarden. |