Råvareguiden

Den bedste opskrift på spinattærte med hytteost og mozzarella

Duften af spinattærte, der spreder sig i køkkenet på en lun efterårsdag, er i sig selv en oplevelse. Den lokkende aroma får tanker om hyggelige familieaftener til at vække minder, hvor sjælen forkæles med en godbid fra ovnen. Og spinattærten er netop en sådan ret, man kan samles om.

Forberedelse af den perfekte spinattærte

Det første skridt mod en lækker spinattærte starter med at skabe en gylden tærtedej. Når smørret nærmest syder i dejen, og de små krymmellignende stykker smør smelter mellem fingrene, mærker man straks madglæden tage over.

Valg af spinat

For at opnå den bedste smag er det afgørende at vælge spinat i sæson. Optimalt set høstes spinaten mellem forår og sensommer, hvor den er frisk og fuld af smag. Den friskplukkede spinat bringer en dybde til tærten, som er svær at tage fejl af.

Sanselige øjeblikke ved madlavning

Under forberedelsen af spinattærteoplevelsen er der små, men betydningsfulde sanseindtryk, der gør hele processen mindeværdig. Når spinaten sauteres med lidt olivenolie, og du hører den let knitrende lyd fra gryden, ved du, at det snart bliver en fryd for ganen.

Techniske trin for trin instruktioner

Fremgangsmåde:

  • Bland hvedemel og smør i en skål. Tilsæt vand og salt, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer.
  • Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform med den. Forbag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.

Spinattærte: en mulighed for eksperimenter

Mens vi elsker den klassiske spinattærte, er der intet i vejen for at eksperimentere i vores eget køkken. Måske tilføje lidt soltørrede tomater for en rigere smag, eller nogle skiver bacon for dem, der ønsker en mere røget aroma. Her opfordres I til at lege med ingredienserne, for at finde netop den version, der taler til jeres smagsløg.

Opskriften kan også nemt tilpasses til straks at glæde en hver vegetarkok ved at ignorere pinjekernerne, hvis nøddeallergi skulle være på spil, eller erstatte hytteost med creme fraiche for en mere cremet smag.

Servering af spinattærten

Server spinattærten med en enkel grøn salat eller måske nogle friske cherrytomater på siden. Den perfekte spinattærte gør sig altid bedst afkølet lidt før servering, så retterne kan synke sammen og smagsoplevelsen intensiveres.

Lad sanserne gå på opdagelse i den sprøde skorpe, den cremede fyld, og den rige smag som kun en hjemmelavet spinattærte kan give. Opfordringen står: Prøv selv denne smagsoplevelse og del den med dem, du holder af.

Del artiklen: