Råvareguiden

Sild

sild bruges til marinerede sild og stegte sild
Kendetegn:

Sild er en saltvandsfisk og lever i stimer med op til flere tusinde individer. Bugen er lys og over ryggen er den blågrøn. Den har mange skæl, som let falder af og bugfinnerne er fæstnet længere tilbage end rygfinnens forreste kant. Kødet er lyst og fast.
Silden og brislingen kan forveksles med hinanden, men hos brislingen sidder bugfinnen lige under rygfinnen. Strømning er en underart til silden og findes i de indre dele af Østersøen.

Levested:

Silden er udbredt i den nordlige del af Atlanten, i Nordsøen og østpå til den indre Østersø.

Føde:

Silden jager om dagen, da den skal bruge synet for at finde føden. Den spiser plankton, små krebsdyr og snegle.

Størrelse:

Silden kan blive op til 40 cm lang og blive omkring 20-25 år afhængigt af levested. Den normale længde er 20-35 cm. Mindstemål for fangst af sild er: 18 cm ved Skagerrak og Kattegat og 20 cm for Østersøen.

Kønsmodning:

Silden bliver kønsmoden ved 3-7 års alderen og kan gyde mellem 25.000-50.000 æg. De forskellige stammer af sild har forskellige gydeperioder. De sild, der gyder om foråret kaldes vårsild og sild, der gyder om efteråret kaldes høstsild.

Fiskeart: Pelagisk stimefisk (Fisken lever i åbent vand og ikke på bunden eller ved kysterne.)

Ernæring: Fed fisk ( 8-35 g fedt pr. 100 g fisk)

Del artiklen: