Sæsonguide
- sæson
Duften af mad, der simrer stille på komfuret, har altid mindet mig om de øjeblikke, hvor tiden står stille. En klassisk italiensk tortellini kan bringe denne følelse helt ind i dit køkken. Alle ingredienserne til denne opskrift harmonerer i en skøn symfoni, og hver bid fortæller en historie om hyggelige familiestunder.
– 1 pund frisk italiensk sausage (kassninger fjernet)
– 2 teskedar tør italiensk sæsoningsblanding
– 1-2 Calabrian chilis (minced, eller rød chili flak, efter smag)
– 28 oz hele skåle San Marzano tomater (kryddet med hånd)
– 2 håndfulde frisk baby spinat
– Kosher salt og frisk svart peber
– ½ cup heavy cream
– 18-20 oz køletortellini (hvilken stil/smag du foretrækker)
– 8 oz burrata ost (drænet og tørret)
– 4 tablespoons smør
– 2 cloves garlic minced
– 2 teaspoons tør basilikum
– Frisk basilikum eller persille til garnatur (valgfrit)
– Parmesan ost til garnatur (valgfrit)
Varm en stor ovnsikker gryde over medium varme, indtil den er meget varm. Tilsæt sausage, italiensk sæsoningsblanding og Calabrian chili. Bræk kødet op, mens det koger, og nyd lyden af kødet, der steger. Brug papirhåndklæde til at opsuge overflødig væske og fedt fra gryden. Her tager retten sin base, og køkkenet fyldes med skønne dufte.
Rør i tomaterne med deres saft og baby spinat. Kog indtil spinaten er blød og suget ind i tomaternes dybde. Sæson med kosher salt og svart peber, og derefter rør i heavy cream. Føl cremetheden overraskende inklusiv alle indbydende aromaer, der svøber sig om gryden.
Rør i tortellini, så de er dækket af sauce og begynd at forberede tallerkenerne ved at bryde burrata i store stykker over retten. Dæk med et låg eller folie og bag i en forvarmet ovn i 15 minutter. Fjern dækket og bag i yderligere 5 minutter. Varmen fra retten møder nu kolde decemberaftener og giver beroligende hygge.
Smelt smørret over medium varme, indtil det skummer. Tilsæt hvidløg og tørret basilikum, og rør i 2 minutter for at sautere hvidløget, mens du mærker duftene danse om dig. Tilsæt brokkornstarch-blandingen og bring til kogepunktet. Lad det simre, indtil blandingen tykner og skaber en rig sauce, der skal omfavne tortellinien.
Rør i tortellinien, så de er dækket med garlic butter-miksturen. Tilsæt cream cheese til sauce for ekstra rigdom, og top med mozzarella ost, og bag i ovnen, indtil osten smelter og blev til et modent tæppe over retten.
Skab en atmosfære af kærlig deling og håndværksmæssig madlavning med denne afhængighedsskabende tortellini-opskrift. Når du serverer dine kreationer, kan du reflektere over, hvordan køkkenet altid har været et sted for nytænkning og nostalgi. Så, hvordan vil du tilpasse denne ret og gøre den til din egen? Lad denne opskrift være starten på din rejse med tortellini, og del din version med dem, du holder af.