Sæsonguide
- sæson
Citron stammer fra Sydasien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i flere tusinde år.
Saracenerne havde bragt citroner med til Italien og i 1200-tallet dyrkede man citroner i både Italien og Spanien.Da guldfeberen rasede i Californien i 1849, kostede en citron 1 US$ stykket. Med de høje priser og den store efterspørgsel, blev det hurtigt interessant at dyrke citroner. 10 år senere var produktionen så stor at der også var grundlag for en produktion af citronsaft, -olie og pektin.
Det har gjort Californien til den næststørste producent i verden, næstefter Italien.
Herhjemme kunne man førhen kun få friske citroner på visse tider af året, resten af tiden havde man de små plastikflasker med koncentreret citronsaft stående. I dag kan man få friske citroner hele året.
Citroner indholder ca. 6-7% citronsyre og har et højt indhold af c-vitamin. Citron er ikke rar at spise alene, men den er perfekt som smagsgiver til både kolde og varme retter og drikke.