Sæsonguide
- sæson
Granatæbler stammer oprindeligt fra Persien (nuværende Iran), men har været dyrket i Asien og Middelhavsområdet i flere årtusinder.
Den spanske by Granada er opkaldt efter frugten.
Spanske bosættere medbragte granatæblet til Amerika i 1700-tallet.
Håndgranaten er opkaldt efter æblet da granatens ydre opdeling minder om frøene.
Grenadine kommer af det franske grenade og er oprindeligt lavet af granatæblejuice og sukker til en sød sirup, der bla. bruges i cocktails. Men ordet Grenadine anvendes idag også om andre slags frugtsirup.
Granatæblet har en tyk, læderagtig, rød/brun skal som beskytter de saftige rubinrøde frø. De har en skarp men sød smag. De fleste spiser kun frøene, men der er nogle som også spiser den hvide marv.
Granatæbler modner ikke efter de er høstet, så når de først er plukket kan de ikke producere mere sukker. Desværre bliver de fleste kommercielle afgrøder høstet før de er fuldt modnet for at undgå, at kraftige stød flækker æblet. Derfor kan de granatæbler man køber idag godt være en anelse sure.