Sæsonguide
- sæson
Ingefær menes at stamme fra Sydkina og har derfra spredt sig til Indien, Afrika og Caribien af arabiske købmænd.
Unge ingefærrødder er saftige og har en meget mild smag, hvilket gør at de ofte bliver syltet i eddike eller sherry som lækkerbisken, eller bare brugt i tilberedningen af andet mad.
Ældre ingefærrødder er meget mere tørre og har meget seje fibre. Saften fra ældre ingefærrødder har en meget stærk smag, og bruges meget i kinesisk madlavning til at skjule andre stærke smagsstoffer, såsom lammekød og fisk.
I vestlig madlavning bliver ingefær mest anvendt til søde sager, såsom Ginger ale (ingefærøl), småkager, slik og kager, men bliver mere og mere almindelig i resten af køkkenet.
Tørret ingefærspulver har en meget skarp smag, der ikke minder meget om frisk ingefær. Af denne grund bør man ikke anvende en af de to former for ingefær som erstatning for den anden.
Det er bevist at ingefær er effektivt mod kvalme forårsaget af blandt andet transportsyge. Ingefærroden indeholder også mange antioxidanter, og pulveriseret tørret ingefær anvendes i medicinske piller.
Drikken Ginger ale har også altid været anbefalet mod kvalme i de lande hvor det er blevet brygget.