Sæsonguide
- sæson
Juni er tiden hvor de nye kartofler kommer og til en pris der er til at betale. De første blev gravet op i slutningen af marts og de koster gerne op til 1000 kr pr kg. Mig…jeg venter til prisen falder lidt, gerne under 50 kr/kg.
Nye kartofler er små, nyopgravede og umodne kartofler og sukkerarterne er endnu ikke helt omdannet til stivelse, og det er det der giver den gode og friske konsistens med et snert af sødme. De må kaldes nye indtil midten af august, hvor kartoflerne er blevet modne. De opbevares bedst mørkt, køligt og tørt, f.eks. i en papirspose eller i en flamingokasse dækket med aviser.
Dette er en fantastisk måde hvis du har mange nye kartofler der skal renses. Metoden virker også hvis du ikke har så mange.
Læg kartoflerne i en stor skål eller i din håndvask. Smid et par store håndfulde groft salt over og lidt vand. Ned med hænderne og rør godt rundt i kartoflerne til du har skrubbet dem godt rene. Skyl dem rene og læg kartoflerne over i gryden og de er klar til kogning.
Kartoflerne renses som ovenstående og koges i letsaltet vand i 7-8 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdige i 5-8 min. Hæld vandet fra når de er møre. Hvis du har løvstikke i haven, så kog dem med. Det giver en dejlig delikat smag.