Sæsonguide
- sæson
Denne opskrift på blomkålsgratin er super lækker og så er den også nem at lave.
500 g letkogt blomkål i små stykker
1 dl hvedemel
3 dl mælk eller grøntsagsvand
1/4 dl olie
4 æg (delt i blomme og hvide)
Salt, peber, muskatnød
Rasp
Revet parmesan
Pisk mel og ca 1 dl af væsken til en jævning. Pisk resten af væsken i. Stil gryden på middelstærk varme og kog op. Dæmp varmen og kog videre mens der piskes i 3 min, til sovsen bliver tyk. Fjern gryden fra varmen.
Pisk blommerne i én ad gangen. Smag til med salt, peber og muskatnød. Sovsen må gerne være lidt for salt. Vend blomkålen i sovsen. Den salte smag bliver mindre tydelig når blomkålen kommer i.
Pisk hviderne stive og bland halvdelen i sovsen og vend forsigtigt den anden halvdel i. Smør et ildfast fad indvendigt og drys rasp rundt i bunden og kanten. Hæld sovseblandingen forsigtigt ned i fadet. Drys ovenpå med en blanding af rasp og parmesan.
Bag gratinen i ovnen på 175 grader i ca 45 min eller til den er er gennembagt og gylden på overfladen.
Bon Appétit