Sæsonguide
- sæson
Det bugner med danske agurker i butikkerne, så der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af agurker nu. De smager fantastisk og er en god snack i de varme sommerdage. Råvareguiden giver dig her 3 gode opskrifter med agurk.
Agurk består af ca 96% vand. Det gør den velegnet til både supper og juicer, som fyld i salater og sandwich og en god snack du og ungerne bare kan spise løs af. Og så er de med til at holde væskeniveauet i kroppen oppe.
Her om sommeren køber jeg altid 3-4 stykker af gangen, de holder alligevel sjældent mere end et par dage. Du kan læse mere om agurk her.
2 liter vand
1 agurk i tynde skiver
1 citron i tynde skiver
1/2 dl hakkede basilikumblade (kan udelades)
1/2 dl hakkede mynteblade
Lad det stå i køleskabet natten over før servering.
2 grønne æbler
ca. 2,5 cm agurk
1 skive citron
1 stilk bladselleri
1-2 cm frisk ingefær
isterninger
Brug helst økologiske grøntsager.
Frugt og grøntsager køres igennem en juicemaskine og blendes bagefter med isterninger.
Du kan også skippe juicemaskinen og lægge det hele i blenderen. Det giver en mere grov struktur.
(kilde: www.fmtv.com)
2 store agurker
2 rødløg
Salt
2 spsk sennepsfrø
2 spsk sellerifrø
ca 1 dl hakket dild
6 dl hvidvinseddike
175 g sukker
Agurker og rødløg skæres i tynde skiver, vendes med salt og lægges i et dørslag. Lad dem stå i 2 timer. Skyl godt og lad dem dryppe af.
Rist sennepsfrø og sellerifrø og blandt dem med agurker, løg og dild. Læg i glas.
Varm hvidvinseddike og sukker og hæld over agurker og løg. Sæt låg på og opbevar køligt.